Clinică sau cabinet stomatologic. Care este diferența?

Când vine vorba de menținerea sănătății orale bune, controalele și tratamentele dentare regulate sunt cruciale. Cu toate acestea, alegerea între o clinică dentară și un cabinet stomatologic poate fi o sarcină descurajantă. În timp ce ambele oferă servicii stomatologice, există diferențe semnificative în structura lor, demografia pacientului și abordarea generală a îngrijirii. Înțelegerea acestor distincții vă poate ajuta să faceți o alegere informată care să se alinieze nevoilor și preferințelor dvs.

 

Ce este o clinică dentară și ce este un cabinet dentar?

Un cabinet stomatologic este o unitate medicala mai mica, care ofera o gamă mai limitata de servicii stomatologice. De obicei, un cabinet stomatologic prezintă personal medical limitat și specializat într-un singur domeniu. La un cabinet stomatologic, pacienții pot beneficia de servicii stomatologice generale, precum: detartraje, igienizări, plombe și coroane dentare sau extracții.

O clinică dentară este o unitate mai mare, ce conține mai multe cabinete stomatologice, dar care poate avea și secțiune de radiologie, laborator dentar și personal mai calificat și mai numeros, concentrându-se de obicei pe rezolvarea problemelor mai dificile.

Clinica Dentanova oferă servicii stomatologice complete:

  • radiologie dentară
  • chirurgie dentară avansată,
  • implantologie,
  • odontoterapie,
  • endodonție,
  • ortodonție,
  • profilaxie,
  • parodontologie și protetică dentară.

Cabinetele dentare pun în general accentul pe îngrijirea preventivă și educația pacientului, având ca scop promovarea sănătății orale generale și prevenirea urgențelor dentare.

Clinicile stomatologice pun un accent mai puternic pe proceduri complexe precum tratamentul cu laser pentru paradontoza, pe chirurgii complicate, implanturi dentare sau pe stomatologia estetică.

 

Prețuri și costuri per procedură

In general, costurile pentru serviciile stomatologice sunt în general mai mici la cabinetele stomatologice decât la clinicile stomatologice. Acest lucru se datorează mai multor factori precum dimensiunea spațiilor și a costurilor fixe, specialiști cu multă experiență, aparatură specială pentru diverse tipuri de tratament și personal medical mai numeros și mai experimentat.

Cu toate acestea, există si excepții de la aceasta regulă. De exemplu, pentru situațiile complexe, toate consulturile și radiografiile, precum și tratamentul, pot costa mai puțin și să producă mai puține bătăi de cap decât drumurile între cabinetele specialiștilor și centrele de radiologie.

 

Dacă aveți întrebări referitoare la procedurile noastre de lucru sau vreți să vă programați la un consult, ne puteți contacta aici și vom reveni în cel mai scurt timp.

Articole Populare

[#TITLE#]

[#TEXT#]

OK