Nu aștepta până ți se distrug ligamentele parodontale care susțin dinții în alveolă
Boala parodontalã este o infecție polimicrobianã multifactorialã caracterizatã de distrugerea ligamentelor parodontale care susțin dinții în alveolã. Boala începe ca o inflamație acutã a țesutului gingival, dar netratatã poate progresa cu formarea pungilor parodontale și poate ajunge la pierderea dinților.
Parodontita reprezintă o inflamație reversibilã a țesuturilor parodontale induse de placa bacterianã, care conduce la distrucția ligamentului parodontal și a osului alveolar.
Formarea pungilor parodontale reprezintă trãsãtura clinicã principalã a parodontitei.
Aceste pungi reprezintã sunt precursorul și locul ideal pentru colonizarea bacterianã și formarea de placã subgingivalã.
Iată suita de metode și tehnici pe care le utilizăm pentru combaterea bacteriilor:
-
Recoltarea de placã subgingivalã.
-
Detartrajul supragingival, realizat cu ajutorul piesei cu ultrasunete – pentru indepãrtarea plãcii bacteriene, a biofilmului și a produșilor acestora, împreună cu lustruirea suprafețelor dentare prin periaj cu pastã de profilaxie.
-
Laser terapia – decontaminează, stimuleazã procesele reparatorii, formarea colagenului și grăbește vindecarea dupã tratamentul chirurgical.
-
Masajul gingival – pentru stimularea circulației sangvine în corion și reepitelizare.
-
Aplicarea cimentului parodontal pentru închiderea plăgii, asigurând protecția acesteia prin aplicarea unui pansament din ciment.
-
Injectarea plasmei – plasma proaspãt obtinutã de la pacient îi este apoi injectatã acestuia în pungile parodontale și în mucosa mobilã, fiecare procedurã fiind repetatã de 4 ori pentru fiecare, la un interval de 7-12 zile (perioadã în care trombocitele sunt viabile).